AZ ANGELIKAFŰ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYEI

Már korábban szó esett arról, hogy a kínai angyalgyökér (Angelica sinensis) Kínában, Japánban és Koreában őshonos növény, amelyet évszázadok óta felhasználnak az ázsiai és a keleti orvoslásban.

Az angelikafű egészségügyi előnyei

A ginzenghez hasonlóan egy sokoldalú gyógynövényről van szó, amelyet elsősorban a nőgyógyászati problémák kezelésére és enyhítésére alkalmaznak. Most nézzük meg az egyik leguniverzálisabb gyógynövény jótékony hatásait és előnyeit.

Az Angelika fű hatása:

- Vércukorszint csökkentése: Az angyalgyökér fogyasztása segítséget nyújt a cukorbetegség kezelése során, hiszen képes a vércukorszint szabályzására. Sok túlsúlyos ember rendelkezik magas vérnyomással, azaz hipertenzióval. Ez a sokoldalú gyógynövény hatással van a magas vérnyomás és a szimptomatikus fejfájás kialakulásának csökkentésére is. 

- Antioxidáns hatás: A kínai angyalgyökér gazdag E-vitaminban és ferulsavban, amelyek erős antioxidánsok. Ezeknek az anyagoknak a hatására képes megvédeni a sejteket, valamint a szöveteket a szabad gyökök káros hatásaitól. Kutatások támasztják alá, hogy a ferulsav, amely egy viszonylag újonnan felfedezett antioxidáns, csökkenti a vércukorszintet, így segíthet a diabéteszes betegeken. Az angyalgyökér antioxidáns hatásainak köszönhetően védhet a rák egyes fajtáinak kialakulása ellen, valamint a menopauzás tünetek (pl.: hőhullámok) is megelőzhetőek segítségével. Fogyasztásával csökkenthető az agyvérzés, a szívroham, az érelmeszesedés és a májbetegségek kialakulási kockázata, és a már kialakult betegségek kezelésében is felhasználható. 
- Anti - mikrobális hatás: Baktérium-, gomba-, és vírusölő hatásának köszönhetően rendkívül széles körben használják. Erősíti az immunrendszert és a mirigyek működésére is jótékony hatással van. Gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően csillapítja a köhögést és gyógyítja a légcsőhurutot. 
- Súlyvesztés: Az angelikafű, vagy más néven angyalgyökér fogyasztásával a súlyvesztés is támogatható. Gazdag E-vitaminban, amely erős antioxidáns, továbbá B12-vitaminban, amely a zsírok, szénhidrátok és fehérjék emésztését segíti elő. 
- Koleszterinszint csökkentése: Szintén az antioxidáns hatásaihoz vezethető vissza, hogy az angyalgyökér (angelikafű) fogyasztásával csökkenthető a maga koleszterin és a triglicerid szint, így a szívbetegségek kialakulási kockázata is. 

Az angelikafű gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és immunrendszer erősítő hatásokkal is rendelkezik. Tehát most már láthatjuk, mennyi jótékony hatással és egészségügyi előnnyel bír a kínai angyalgyökér. Fogyasztása ajánlott azok számára, akik szeretnének testsúlyt csökkenteni, akiknek az immunrendszere legyengült és szeretnék azt erősíteni. Továbbá a nőgyógyászati problémákkal szenvedő hölgyek számára is nagy mértékben ajánlott ez a gyógynövény.

Angelika fű termékek

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!