ANGYALGYÖKÉR - ADAPTOGÉN GYÓGYNÖVÉNY

Akínai angyalgyökér egy illatos gyógynövény, amely kimondottan közkedvelt a kínai gyógyászat terén. Részletesen körbejártuk ennek a nagyszerű és sokoldalú terméknek az egészségre gyakorolt hatásait, a nőgyógyászatban is felhasználható előnyeit, valamint a fogyókúrás tulajdonságait is.

Angyalgyökér - adaptogén gyógynövény

Azonban van még egy fogalom ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatosan, amelyet részletesen megismerhetünk a következőkben. Az angyalgyökérről megjegyeztük már korábban, hogy pozitív hatással van a stressz hatékony kezelésében. Számos helyen olvasható, hogy mint adaptogén növény segít a testünket az alkalmazkodásban, így képes kiegyenlíteni a stressz hatásokat.

A stressz korunk népbetegsége, amely akár egy betegség sorozat elindítója is lehet. Legfőbb okozója az egészségtelen és rohanó életforma, szervezetünk ugyanis képtelen a folyton változó körülményekhez alkalmazkodni. Az elvárosiasodott életünkre jellemző a gyorsaság, amely alapja is lehet a stresszes élet kialakulásának.  Ennek hatására teljesen jogosan merülhet fel bennünk az a kérdés, hogy milyen módon védhető meg a szervezet a stressz okozta káros hatásoktól? A megoldáshoz nem kell messzire mennünk, hiszen a megoldást megtaláljuk a természetben az adaptogén hatással rendelkező gyógynövények képében.

Mik azok az adaptogén gyógynövények?

Az adaptogén kifejezés mostanra egyre több gyógynövény jellemzésénél megtalálható. Ezeket a növényeket korábban energizáló és fiatalító gyógynövényekként jellemezték, amelyeket már évezredek óta használnak az Ayurvédában és a hagyományos kínai orvoslásban. Napjainkban az alternatív gyógyászat ismét a reneszánszát éli, így újra népszerű termékké váltak ezek a gyógynövények. A mai rohanó világ hatására szervezetünk nagyon sokféle stressz hatásnak van kitéve. Az egészséges szervezet megőrzése érdekében érdemes évente többször, de legalább kétszer valamilyen adaptogén kúrát tartanunk.

Az adaptogén gyógynövények tulajdonságai:

Már korábban említettük, hogy ezeknek a növényeknek az egyik fő jellemzője, hogy képesek megnövelni a szervezet ellenálló képességét a stresszel, az aggodalmakkal és a kimerültséggel szemben. Az adaptogén gyógynövényekre jellemző még, hogy antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. Az antioxidánsok képesek a szervezetben megtalálható káros szabad gyököket elpusztítani, amelynek hatására betegségek kialakulása is megelőzhető. Itt fontos megjegyezni, hogy nem minden antioxidáns növényre jellemző, hogy adaptogén. Az élettani funkciók bármilyen irányba való elmozdulására normalizáló, vagyis kiegyensúlyozó hatással vannak az adaptogén növények. Továbbá a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer kiegyensúlyozására is képesek. 

A kínai angyalgyökér is az adaptogén növények közé tartozik, amely rendelkezik az adaptogénekre jellemző összes tulajdonsággal!

Angelika fű termékek

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!